پا گذاشتن به منطقه ممنوعه است. صحبت كردن از مسایل جنسی حرف زدن از ناگفته هاست. در ایران كمترمادری پیدا می شود كه به دختر خود آموزش های لازم جنسی را بدهد. هنوز هم اگر زنی در میانه دهه های چهارم و پنجم زندگی بخواهد از این قبیل مسایل حرف بزند صدایش را پایین می آورد و قبل از آغاز به حرف از مخاطب خود معذرت خواهی می كند.هرچند در نسل های جدید این مسایل مانند دیگر مسایل زندگی شده و راحت تر درباره آن سخن می گویند اما هنوز در بین بسیاری از خانواده ها صحبت از مسایل جنسی پا گذاشتن به منطقه ممنوعه است. شاید برای همین پنهان كاری و حجب و حیای مادران مان بوده است كه مسایل جنسی یكی از معضلات نسل امروز جامعه ما شده است. هر چند كه باید قبول كرد شاید زنان نسل گذشته هم آگاهی چندانی از آن نداشتند كه بخواهند دختران شان را آموزش دهند.
اما اتفاق افتاده است. آمارها نگران كننده شده است. ناآگاهی های جوانان ما معضلی را رقم زده است كه امروز همه را نگران كرده است.
مدیر مركز سلامت خانواده در خبری اعلام كرد كه بر اساس آمارهای رسمی 50 درصد علت طلاق در كشور به عدم آگاهیها درباره مسائل جنسی مربوط میشود ولی آمارهای این مركز عدد بیشتری را نشان می دهد.
تهرانی با بیان اینكه یكی از عوامل مهم طلاق مسائل جنسی است تصریح كرد: عدم آگاهیها در این زمینه موجب بدكاركردهای جنسی میشود به طوری كه براساس آمارهای رسمی پژوهشها نشان میدهند 50 درصد علت طلاق مشكلات جنسی است اما بر اساس آمارهای این پژوهشكده بالای 78 درصد علت طلاق به مسائل جنسی مربوط میشود.
از طرفی رییس دانشکده علوم انسانی دانشگاه شاهد در حاشیه پنجمین کنگره سراسری خانواده و سلامت جنسی گفته بود كه «باید توجه داشت که مسائل جنسی، یک کارکرد طبیعی میان زن و مرد است و ارضای این غریزه باید به طریقی که فرهنگ ایرانی ما تعریف کرده است اتفاق بیفتد اما بنا به دلایلی میتواند دچار نقصان شود.» دکتر رسول روشن افزود: «از جمله اهداف برگزاری این کنگره، شکستن تابوی پرداختن به مسائل جنسی، ایجاد بستر برای انجام پژوهشهای کاربردی و امادهسازی و ارائه بستههای آموزشی اخلاق جنسی است.» وی با بیان اینکه در این بستههای آموزشی سعی خواهد شد به آموزش مسائل جنسی از کودکی تا کهنسالی پرداخته شود. عنوان کرد: «به عنوان مثال به خانواده موزش داده میشود که چگونه به مسائل جنسی کودک پاسخ بدهند. در واقع یک بخش از این بستههای آموزشی مربوط به خانوادهها و بخش دیگر مربوط به متخصصان این حوزه و مسئولان است.»
رئیس دانشکده علوم انسانی دانشگاه شاهد ادامه داد: «برخی باورها درباره مسائل تربیتی کودکان یا مسائل جسمی و فیزیولوژیک میتوانند بر هم زنند این کار کرد باشند و بر هم خوردن این کار کرد باعث بروز مشکلاتی چون بهانهجویی، اضطراب، افسردگی و نزاع میشود. در عین حال، ادامه یافتن این درگیری و نزاعها منجر به بروز طلاق عاطفی و در نهایت طلاق حقوقی خواهد شد و همانطور که میبینیم درصد بالایی از طلاقها به همین مسائل جنسی برمیگردند.» این روانشناس درباره ارتباط بیماریهای روانی و بروز اختلالهای جنسی نیز توضیح داد: «بیماریهای روانی میتوانند در بروز این اختلالها مؤثر باشند؛ به عنوان مثال یکی از ملاکهای تشخیص ما برای افسردگی، کاهش میل جنسی است. البته این رابطه دوجانبه است و گاهی فشار و استرس هم میتواند موجب سرکوبی این غریزه شود."
از طرف دیگر یك قاضی دادگستری معتقد است در گذشته مرد ها تنوعطلب بودند، امروزه مردان و زنان به دنبال تنوع جنسی هستند.
او در این باره می گوید: متاسفانه در شرایط امروز روابط نامشروع دختر و پسر در بین اقشار جامعه بیشتر شده و حساسیت خانوادهها نسبت به آن تحلیل رفته است.
قاضی وطنخواهان در میزگرد تجاوز به عنف در دانشگاه شهرکرد، دسترسی به ماهوارهها را در روابط نامشروع دختر و پسر بسیار تاثیرگذار دانست و تصریح کرد: امروزه تقابل بین فرهنگ سنتی و خارجی ایجاد شده به طوری که فرهنگ خارجی غلبه پیدا کرده است و یکسری قواعد بازی بهوجود آورده که در این قواعد قبحی که نسبت به روابط نامشروع وجود داشت از بین رفته و موجب شده افراد ابایی از رابطه نامشروع نداشته باشند.
وی ادامه داد: در گذشته اگر رابطهای وجود داشت دیگران خیلی دیر از آن مطلع میشدند اما امروزه به سرعت اطلاعات پخش میشود.
این قاضی دادگستری تنوعطلبی را از دیگر دلایل روابط نامشروع دانست و افزود: در گذشته مرد دارای تنوعطلبی جنسی بود ولی زن نه اما امروزه آن قوانین تحلیل رفته و مشاهده میشود که مردان و زنان به دنبال تنوع جنسی هستند.
دیدگاهها
.
man ke nafahmidam in yani chi.
be nazare man tanavo talabi to masaele jensi bishtar baraye heyvonast