
نشريهي سينمايي هاليوود ريپورتر نوشت: فيلم «پلهي آخر» ساختهي علي مصفا يادآوري دوبارهي اين واقعيت است كه سينماي ايران سرشار از فيلمسازان در سطح جهاني است.
به گزارش ايسنا، در پي نمايش فيلم «پلهي آخر» به كارگرداني و نويسندگي علي مصفا در جشنوارهي كارلووي واري كه موفق به كسب دو جايزهي فيپرشي و بهترين بازيگر زن (ليلا حاتمي) شد، نشريهي معتبر هاليوود ريپورتر به نقد اين فيلم پرداخت و لب به تحسين آن گشود.
اين نشريهي سينمايي نوشت: پس از آنكه سينماي ايران از موفقيت بيسابقه «جدايي نادر از سيمين» اصغر فرهادي در كسب جايزهي اسكار و قرار گرفتن در كانون توجه جهاني لذت برد، به نظر ميرسد اينبار نوبت فيلم «پلهي آخر» است كه در جشنوارههاي بينالمللي بدرخشد و فروش جهاني قابلتوجهي به دست آورد؛ حتي اگر به خاطر ستارهي فيلم «جدايي» و همسر كارگردان فيلم (علي مصفا) باشد.
هاليوود ريپورتر در ادامه آورده است: «پلهي آخر» آميزهاي از معماي پليسي، مثلث عشقي و تفكر شاعرانه به مرگ است؛ يك درام جذاب از ايران معاصر. ليلا حاتمي كه بيشباهت به “ايزابلا روسليني” (بازيگر سرشناس ايتاليايي) نيست، در اين فيلم كمتر از علي مصفا مقابل دوربين رفته است كه نه تنها در نقش نويسنده و كارگردان ظاهر شده، بلكه در كنار همسرش به نقشآفريني نيز پرداخته است.
در اين فيلم علي مصفا در نقش خسرو و همسر ليلي (ليلا حاتمي) بازي ميكند و داستان فيلم دربارهي يك مهندس معمار مبتلا به بيماري است كه ميميرد و البته از همان ابتدا مخاطب با روايتي طعنهآميز از اين موضوع آگاه ميشود كه اين يادآور “ويليام هولدن” در فيلم «سانست بولوار» يا “كوين اسپيسي” در فيلم «زيباي آمريكايي» است.
به گزارش هاليوود ريپورتر، فيلم «پلهي آخر» وقايع را به شكل غيرخطي و نامنظم روايت ميكند و به شكل كنايهآميز به بازگويي روابط پيچيدهي احساسي و دلايل مرگ خسرو (علي مصفا) ميپردازد. اين فيلم به طور نسبي برگرفته از رمان «مرگ ايوان ايليچ» اثر “تولستوي” و رمان «مردگان» اثر “جيمز جويس” است، گرچه موسيقي، شعر و طنز تنيده شده در روايت فيلم مستقيما برگرفته از ادبيات كلاسيك فارسي است.
ساختار غيرخطي روايت اين فيلم نوعي حس امپرسيونيستي در مخاطب ايجاد ميكند كه گويا چيزي در داستان فيلم مبهم است، اما علي مصفا با اضافه كردن مايهي كمدي به جذابيت فيلم افزوده است.
«پلهي آخر» در اولین نمایش خود در سیامین جشنواره بینالمللی فیلم فجر به نمایش درآمد و جایزهي بهترین فیلمنامه اقتباسی را نیز به خود اختصاص داد. اين دومین ساختهي بلند علی مصفا و اولین حضور بینالمللی آن در جشنوارهي كارلوويواري بود
لیلا حاتمی پس از دریافت جایزه اش، آنرا به مادرش تقدیم کرد.
همچنین «پله آخر» در بخش غیر رسمی جشنواره، جایزه منتقدان فیلم بینالمللی(فیپرشی) را دریافت کرد. این جایزه در مراسمی که پیش از اختتامیه برگزار شد و در آن جوایز جنبی جشنواره اهدا شد، به علی مصفا تقدیم شد. «پله آخر» برای دریافت جایزه گوی بلورین بهترین فیلم جشنواره کارلوویواری با یازده فیلم دیگر رقابت می کرد.
به گزارش خبرگزاری هنر«آرتنا»، كامران عدل عكاس كشورمان در راستای ماندگاري و جلوگيري از تخريب عکس های دوران دفاع مقدس به خبرنگار «آرتنا»، گفت: عكس با توجه به جایگاه خاص خود در ثبت و ضبط رخداد هاي مهم كشور، می بایست به این مهم توجه داشت براي ماندگاري و جلوگيري از تخريب بايد در يك محيط مناسب و تعريف شده با اصول حرفه اي با بهترين امكانات و تجهيزات مدرن مورد محافظت قرار بگيرند .
وي افزود : طی دوران هشت سال دفاع مقدس، گوشه هاي مختلف اين رخداد مهم داخلي در توسط هنرمندان عکاس ما ثبت و ضبط شده است. حال براي انتقال و نشان دادن این ارزش هاي و دلاورمردی های دوران دفاع مقدس به قشر جوان در هر مقطع زماني به ويژه ايامي مانند هفته دفاع مقدس نیاز به برگزاری نمایشگاههای مختلف برای زنده نگه داشتن این خاطرات می باشد .
اين عكاس كشورمان تصريح كرد :مديريت حوزه فرهنگ و هنر به ويژه در بخش محافظت از ميراث فرهنگي و ملي به خصوص در حوزه عكس در بخش دوران دفاع مقدس، با توجه به شنيده هاي ما عكس هاي دوران جنگ تحميلي و به دليل نبود نظارت درست و سيستم نگهداري صحيح و اصولي با آخرين متد هاي حرفه اي در دنيا از ضعف هاي زيادي برخوردار است .
عدل اضافه كرد: تخريب عكس هاي دفاع مقدس به عنوان آثار تاریخی و ملی به علت عدم توجه جدي مدیریت درست فرهنگی ونگهداری در فضاي نامناسب فعلي؛ رسيدن به مرز نابودي وتخريب تعجب آور نيست . اين عكاس كشورمان اظهار داشت: تقدير و قدرداني از هنرمندان ثبت اين بخش از تاريخ ايران، و حفظ ارزشها هرچند در قالب فيلم و به ويژه عكس، به دليل تبديل اين يادگاري ها از دوران جنگ تحميلي به تاريخ و بخشي از تمدن ما در هزاران سال آينده لازم وضروري است
استاد حمید سمندریان نویسنده و کارگردان پیشکسوت تئاتر به دلیل بیماری سرطان کبد حدود ساعت 5 صبح امروز پنجشنبه 22 تیرماه دارفانی را وداع گفت. حمید سمندریان در سال 1310 در تهران متولد شد و صبح امروز در سن 82 سالگی درگذشت.
سمندریان استاد بزرگترین هنرمندان تئاتر و سینما و تلویزیون صبح روز شنبه 24 تیرماه از مقابل سالن استاد سمندریان تماشاخانه ایرانشهر به سمت دیار باقی تشییع میشود.
اما در مراسم آغاز نمایش”33درصد نیل سایمون” نوشته محمد یعقوبی عصر روز چهارشنبه (بیست و یکم)21 تیر ماه با حضور جمعی کثیری از هنرمندان و اصحاب رسانه در مجموعه تماشاخانه ایرانشهر برگزار شد. ستاره اسکندری مدیر تهیه و تولید این نمایش پس از نواختن زنگ آئین افتتاح نمایش “33 درصد نیل سایمون” و خیر مقدم به حاضرین در این مراسم گفت: قرار بود زنگ آیین آغاز این نمایش با دستان توانای استاد حمید سمندریان نواخته شود که متاسفانه این امر میسر نشد. اما دلخوشیم به بودن اش در لحظه لحظه این نمایش و باید بگویم به پشتوانه اوست که این اثر امروز روی صحنه می رود زیرا از او آموختیم که صحنه تئاتر خانه ما است، خانه او، خانه استادمان حمید سمندریان.
خانم حتمی عزیز
همیشه موفق باشین بانو
خانم حاتمی عزیز
همیشه موفق باشین بانو